Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
hasznalt-laptop

Hogyan védjem meg használt laptopomat a hackerektől? 2.0

Ralfh · 11 hónapja
Az előző cikkemben olvashattátok a BIOS és Windows jelszavakkal való védelmet: http://hasznalt-laptop.blogolok.hu/hogyan-vedjem-meg-hasznalt-laptopomat-a-hackerektol-2595

Most kicsit boncolgassuk az ember fizikai külseje alapján meghatározott védelmet az arcfelismerés és ujjlenyomat olvasót.

Az egyik legmodernebb védelmi megoldás jelenleg a piacon az arc, írisz és ujjlenyomat felismerő védelmek. Ezekről tudni illik, hogy úgyszintén a jelszavakhoz hasonlóan nem jelent teljes védelmet, de egy kezdő vagy középhaladó hacker számára egy ilyen használt laptop komoly fejtörést okoz.

Hátrányok:

Az arcfelismerő technológiával kapcsolatosan megjelentek olyan problémák, hogy a gyerek be tud lépni a szülő gépébe.
Az ujjlenyomat olvasó akár milyen jó lehet, ha komoly vágást ejtünk ujjunkon, akkor esélyünk nincs belépni a rendszerbe, ezért sok felhasználó fél attól, hogy elérhetetlenné vállnak adatai, amit a használt laptopján tárol.
Az írisz szkennert pofátlanul egyszerű módon lehet átverni. Ehhez a kis hack-hez nincs másra szükség, mint egy nyomtatóra és pár perc keresgélésre az interneten. Természetesen e manőverhez ismerni kell a személyt és a képen látható szem íriszének minimum 75 pixel átmérőjűnek kell lennie.

Véleményem szerint még mindig az ujjlenyomat olvasó a legjobb.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!