Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
hasznalt-laptop

Mitől lesz gyors egy használt laptop?

Ralfh · 11 hónapja
Néha még én is elgondolkozom, mitől lehet még gyorsabb a használt laptopom. Most szeretném veletek megosztani, hogy értem el óriási sikereket. A Bootolástól a windows betöltéséig 50 helyett 10 másodpercre szűkítettem.
A következő gépből indultam ki: https://laptoptrade.hu/product/28/HP-EliteBook-8470p-AKCIO
1.	lépés a benne lévő processzort Intel B840 2 x 1,9 GHz kicseréltem egy i5-3380M –re, ami jóval gyorsabb és erősebb mint az előző. 
2.	lépés a HDD –t (merevlemezt) kicseréltettem a Laptoptrade munkatársaival egy 120 GB-os SSD-re
E két komponens cseréje olyan módon felgyorsította a használt laptopom, hogy vetekedik egy mai 200.000 Forintos laptopéval.
A két hardver csere összesen 24.000 Forintomba fájt.
Kicsit most boncolgassuk, miért is lett gyorsabb a processzor és háttértároló cserével:
Az Intel B840 –es processzor 2 szálon és 1.90 GHz –en dolgozik, míg az i5-3380M 4 szálon és max 3,60 GHz-n. Tudom sok embert becsap az, hogy mind a kettő 2 maggal dolgozik, de attól még nem ugyan azt a teljesítményt kapjuk. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az i5-ös 3 MB SmartCache-t használt és képes a RAM-okat 1600 MHz-n is pörgetni! Tehát már eleve, ha a gépben a RAMok képesek 1600 MHz-n dolgozni, akkor plusz erőt nyerünk ingyen.
Az SSD-re váltás abban segített, hogy az adatok elérési ideje szinte 0, míg a HDD-nél bekapcsoláskor még azt is meg kell várni míg, felpörög. Az SSD olvasási és írási sebessége majdnem 5X annyi, mint a merevlemezé, nagyrészben ez segített a gyorsabb rendszer felállálásban.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!