Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
hasznalt-laptop

Ne vegyél érintőképernyős laptopot!

Ralfh · 1 éve
Miért is mondom ezt? Egy rövidke történetben elmesélem miért nem éri meg egy átlagfelhasználónak egy érintőképernyős új laptop.

Első sorban nézzük, meg hol van szükség érintővezérlésre:

Szinte már minden ember kezében okostelefont látunk, ezért sokan azt hiszik, hogy ha minden képernyő reagálna az érintésre, akkor még kényelmesebb lenne a világ.
Igen az érintőkijelzőre feltétlen szükség van a hordozható eszközök többségénél, amennyiben nem kényelmetlen a használata. Például egy 2 az 1 –ben típusú hibrid laptopoknál egy kis hajtogatás után táblagépként használva nélkülözhetetlen, de ha gépelni szeretnénk, akkor szükséges a laptop billentyűzete, hisz könnyebb.
Továbbá az érintés vezérlés előnye a nagyképernyős és többfunkciós gépeknél, akkor jelenik meg, ha az egér és billentyű használata kényelmetlené válik. Például egy falra szerelt monitor, ami bemutatásra szolgál, vagy a nagyobb Árkádokban az információs pult.

Most azt nézzük meg ahol értelmetlen és nincs szükség érintővezérlésre:

Vegyünk példának egy hagyományos használt laptopot. Lehet, hogy menő lesz egy darabig, de 99%-os eséllyel soha nem fogod használni a kijelzőt bevitelre. Valójába ez a gyártóktól szerintem egy borzalmas ötlet senkinek nem ajánlott. (itt ne a hibrid hajlítgatható laptopra gondolj)

Összeszedtem pár pontban milyen hátrányok érhetnek, ha egy hagyományos használt laptopot veszel érintő kijelzővel:

•	20-30 ezer forinttal mindig drágábbak
•	Az akkumulátor üzem idejét csökkentik, mivel mindig aktív lesz a touch screen
•	Egy pár milliméterrel vastagabb, nehezebb kijelzőt kapsz
•	Az érintőképernyők fényes anyagból készülnek, így korlátozza a látószöget és növeli a tükröződést.

A lényeg az, hogy ha minden féle képpen érintőképernyősre vágysz, akkor olyat vegyél, amit át lehet alakítani: https://laptoptrade.hu/product/40/HP-EliteBook-Revolve-810-G2-i7
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!